Συνάντηση Αστραίου με κλιμάκιο της Εγνατίας Α.Ε.

Συνάντηση Αστραίου με κλιμάκιο της Εγνατίας Α.Ε.

Την Πέμπτη 19/11/2015 οι Πρόεδροι και Αντιπρόεδροι των Α.Σ.Ε.Α.Ιωαννίνων και Πανελλήνιου Συλλόγου Προστασίας Άγριας Πέστροφας και Fly Fishing "ΑΣΤΡΑΙΟΣ" επισκέφθηκαν τα Γραφεία του Κλιμακίου Ηπείρου της ΕΓΝΑΤΙΑΣ Α.Ε. και ενημερώθηκαν τόσο από τον Γενικό Δ/ντή κ.Σιόντη όσο και από τον Τεχνικό Δ/ντή κ.Τσέπα για την κατάσταση του ποταμού Αράχθου στο Περιστέρι Ιωαννίνων μετά την έξοδο της σήραγγας.

Θυμίζουμε στα μέλη και στους φίλους μας ότι την 13/10/2015 ζητήσαμε εγγράφως από την ΕΓΝΑΤΙΑ ΑΕ ( με κοινοποίηση στις αρμόδιες αρχές και υπηρεσίες της Περιφέρειας Ηπείρου και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας) να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες άρσης τυχόν κακοτεχνιών και αποκατάστασης της ομαλής ροής των υδάτων και επομένως και της ανεμπόδιστης μετακίνησης των ιχθυοπληθυσμών στην έξοδο της σήραγγας.

Όπως μας επισημάνθηκε στην σημερινή εκτενή ενημέρωση ενώ τηρήθηκαν κατά γράμμα τα προβλεπόμενα στις μελέτες και κατασκευάσθηκαν τόσο οι φωτοδίοδοι εντός της σήραγγας όσο και το κανάλι επικοινωνίας των ιχθυοπληθυσμών οι έντονες βροχοπτώσεις του περασμένου χειμώνα προκάλεσαν σοβαρά προβλήματα στο συγκεκριμένο σημείο λόγω συσσώρευσης βράχων και φερτών υλικών. Η Εταιρεία προχώρησε σε συγκεκριμένες ενέργειες οι οποίες σε συνδυασμό με την επέμβαση της μητέρας φύσης αποκατέστησαν -πρός το παρόν- την ασφαλή διέλευση των ιχθυοπληθυσμών.

Μπορεί να σας ενδιαφέρει :