Νέα


logo02Με χαρα ανακοινώνουμε την έναρξη του Project "Fario"!

To Project "Fario" είναι ένα πρωτοπόρο για τα Ελληνικά δεδομένα πρόγραμμα ηλεκτρονικής καταγραφής των πληθυσμών της ενδημικής πέστροφας στα εσωτερικά ύδατα της Ελλάδας.

Την Πέμπτη 19/11/2015 οι Πρόεδροι και Αντιπρόεδροι των Α.Σ.Ε.Α.Ιωαννίνων και Πανελλήνιου Συλλόγου Προστασίας Άγριας Πέστροφας και Fly Fishing "ΑΣΤΡΑΙΟΣ" επισκέφθηκαν τα Γραφεία του Κλιμακίου Ηπείρου της ΕΓΝΑΤΙΑΣ Α.Ε. και ενημερώθηκαν τόσο από τον Γενικό Δ/ντή κ.Σιόντη όσο και από τον Τεχνικό Δ/ντή κ.Τσέπα για την κατάσταση του ποταμού Αράχθου στο Περιστέρι Ιωαννίνων μετά την έξοδο της σήραγγας.

12030334Με δαπάνες του Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Τζουμέρκων, Περιστερίου και Χαράδρας Αράχθου και καθ' υπόδειξη των μελών του Πανελλήνιου Συλλόγου Fly Fishinng & Προστασίας Άγριας Πέστροφας "ΑΣΤΡΑΙΟΣ" και του Α.Σ.Ε.Α. Ιωαννίνων, κατασκευάσθηκαν καλαίσθητες πινακίδες που θα τοποθετηθούν σε κομβικά σημεία της περιοχής ευθύνης του Φορέα. Η πρώτη τοποθετήθηκε στην περιοχή Σκλούπου από μέλη του ΑΣΤΡΑΙΟΥ

11295

Το Σάββατο 16/5/2015 έλαβε χώρα με την παρουσία τοπικών ΜΜΕ, η πρώτη μικτή επιτήρηση ποταμών Βοϊδομάτη - Αώου από μέλη των Δ.Σ. των 3 Συλλόγων Ερασιτεχνικής Αλιείας (Α.Σ.Ε.Α.Ιωαννίνων, Α.Σ.Ε.Α. Κόνιτσας & Πανελληνίου Συλλόγου Fly Fishing & Προστασίας Αγριας Πέστροφας "ΑΣΤΡΑΙΟΣ" με την συνδρομή (σε μέσα και προσωπικό) του Αστυνομικού Τμήματος Κόνιτσας και του Σώματος Θηροφυλάκων της 5ης ΚΟΗ.

Την Κυριακή 24 Μαΐου 2015 και ώρα 11.30 π.μ. θα πραγματοποιηθεί στο δημαρχείο της Κόνιτσας επιστημονική ημερίδα με θέμα "Τα ποτάμια της Ηπείρου - Ενδημική πέστροφα, ιστορία, προβλήματα, προοπτικές" την οποία συνδιοργανώνουν ο Αστραίος με τον Δήμο Κόνιτσας, τον Α.Σ.Ε.Α. Κόνιτσας και τον Α.Σ.Ε.Α. Ιωαννίνων

flyfishinggreecelogoblack

Facebook Like

Follow us on:

Facebook
Twitter
Instagram-icon

Εγγραφή στο newsletter

Μέλος του Δικτύου Περιβαλλοντικών Οργανώσεων Ηπείρου

epiruseconet