Συναντηση Αστραίου με Ε' ΚΟΗ

Συναντηση Αστραίου με Ε' ΚΟΗ

Την Πέμπτη 4/12/2014 πραγματοποιήθηκε στα Γραφεία της 5ης Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Ηπείρου, ύστερα από σχετική έγγραφη πρόσκληση - ενημέρωση των Θηροφυλάκων γιά τις ισχύουσες διατάξεις περί ερασιτεχνικής αλιείας στα εσωτερικά και ορεινά ρέοντα ύδατα από τα στελέχη του Τμήματος Αλιείας της Περιφέρειας Ηπείρου, τον Πρόεδρο του Συλλόγου μας (Α.Σ.Ε.Α.Ιωαννίνων) και τον Πρόεδρο του Πανελληνίου Συλλόγου Προστασίας Άγριας Πέστροφας “Αστραίος”.

Επίσης εκτέθηκαν διάφορα προβλήματα που απειλούν τα υδάτινα συστήματα της περιοχής μας και τους ιχθυοπληθυσμούς τους (λαθραλιεία, ρύπανση και λοιπές παράνομες δραστηριότητες) και αναπτύχθηκε γόνιμος διάλογος σχετικά με τον τρόπο αντιμετώπισής τους στον οποίο ουσιαστική αναμένεται να είναι η συνδρομή των Θηροφυλάκων της 5ης ΚΟΗ, τους οποίους ο Σύλλογός μας ευχαριστεί θερμά.

Επίσης στις 9/12/2014, μέλη του Δ.Σ. του Αθλητικού Συλλόγου Ερασιτεχνών Αλιέων Ιωαννίνων, του Συλλόγου Ερασιτεχνών Αλιέων Κόνιτσας και του Πανελλήνιου Συλλόγου Προστασίας Αγριας Πέστροφας “Αστραίος”, επεσκέφθησαν τον κ.κ. Λεονάρδο Ιωάννη, Καθηγητή, Βιολογίας Ζώων με έμφαση στην Ιχθυολογία του Τμήματος Βιολογικών Εφαρμογών και Τεχνολογιών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και συζήτησαν θέματα κοινού ενδιαφέροντος σχετιζόμενα με τα υδάτινα συστήματα της περιοχής μας και τους ιχθυοπληθυσμούς τους . Συγκεκριμένα αντάλλαξαν απόψεις, παρατηρήσεις και πληροφορίες για τα προβλήματα που έχουν εντοπισθεί στα υδάτινα συστήματα και επηρρεάζουν δυσμενώς τους ιχθυοπληθυσμούς τους και αναζήτησαν τρόπους κοινής δράσης και ιδιαίτερα της αξιοποίησης των αποτελεσμάτων των τεκμηριωμένων ερευνών που διεξάγει το συγκεκριμένο Τμήμα του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων υπό την καθοδήγηση του Αξιότιμου κου Καθηγητού . Τον ευχαριστούμε θερμά τόσο για την ευαισθησία του και την επαγγελματική του συνέπεια όσο και για την εκφρασθείσα πρόθεσή του να συνεργασθεί στενά με τους Συλλόγους μας.

Μπορεί να σας ενδιαφέρει :