Συνάντηση με Δ/νση Δασών Ηπείρου & E' Κυνηγετική Ομοσπονδία Ηπείρου

Συνάντηση με Δ/νση Δασών Ηπείρου & E' Κυνηγετική Ομοσπονδία Ηπείρου

Μέλη του Δ.Σ. του Αστραίου και του Συλλόγου Ερασιτεχνών Αλιέων Ιωαννίνων επισκέφθηκαν την Γενική Δ/νση Δασών της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου Δυτικής Μακεδονίας και συζήτησαν με τον Γενικό Δ/ντή και τον Προιστάμενο Δ/νσης Δασών θέματα κοινού ενδιαφέροντος όπως το ακανθώδες ζήτημα της φύλαξης των ορεινών ρεόντων υδάτων και της πάταξης της λαθραλιείας. 

Σύμφωνα με την ενημέρωση που μας έγινε τα ορεινά ρέοντα ύδατα που βρίσκονται σε υψόμετρο άνω των 500 μέτρων εμπίπτουν στην αρμοδιότητα των κατά τόπους Δασαρχείων στα οποία μπορούν να απευθύνονται τις εργάσιμες ώρες οι ερασιτέχνες αλιείς και να καταγγέλουν περιστατικά λαθραλιείας στα παρακάτω τηλέφωνα:

 

 

Δασαρχείο Ιωαννίνων
Τηλ : 26510 88080

Δασαρχείο Μετσόβου
Τηλ : 26560 42297

Δασαρχείο Κόνιτσας
Τηλ : 26550 22498

Επίσης μέλη του Δ.Σ.του Αστραίου και του Συλλόγου Ερασιτεχνών Αλιέων Ιωαννίνων συναντήθηκαν με τον Γενικό Γραμματέα της E' Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Ηπείρου και ενημερώθηκαν γιά το έργο και την αποστολή της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής στις αρμοδιότητες της οποίας περιλαμβάνεται και η φύλαξη των υδάτινων συστημάτων που βρίσκονται σε υψόμετρο άνω των 400 μέτρων. Στον Γ.Γ. της E' Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Ηπείρου (E' ΚΟΗ) ο οποίος υποσχέθηκε την αμέριστη συνδρομή της Θηροφυλακής στην πάταξη της λαθραλιείας, εκφράσαμε τις θερμές μας ευχαριστίες.
Οι φίλοι ερασιτέχνες αλιείς όταν διαπιστώνουν περιστατικά λαθραλιείας παρακαλούνται να απευθύνονται επωνύμως στον υπεύθυνο θηροφυλακής της E' ΚΟΗ κ. Νικόλαο Παπαγρηγορίου στο τηλέφωνο 6944591117 και στο 100 της άμεσης δράσης.

Μπορεί να σας ενδιαφέρει :